Den 25-28 augusti kommer Skövde matdagar att arrangeras i Skövde med olika event som vinprovningar och matlagning över öppen eld.
Mellan onsdagen och lördagen den 25-28 augusti kommer det att vara mat på schemat i stora delar av Skövde då Skövde matdagar kommer att hållas. Arrangemanget kommer att innehålla allt från vinprovningar, matlagningskurser för barn och vuxna och musikarrangemang.
Ett av arrangemangen är Edible Country Boulognerskogen som enligt arrangören kommer att vara en unik matupplevelse som skapas av lokala matvaror. Bakom arrangemanget står de prisbelönta kockarna Emelie Nielsen och Karl-Johan Beckman.
– Jag tycker det är roligt att vi kan genomföra det här. Tanken var att arrangera den ordinarie matfestivalen men i år fick blev bli Skövde matdagar. Så det är väldigt kul att vi gör det här, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig.
Onsdag 25 augusti
Tid | Vad | Plats |
10.00- 18.00 | Farmer´s market Hitta lokala råvaror till middagen. | Lilla Saluhallen |
15.00-18.00 | Barnens matdagar med levande tipspromenad, scoutläger, gör din drömglass, trolleri och mycket mer. | Avgränsat område i Kyrkparken |
16.00-18.00 | Fire & food Laga en egen måltid över öppen eld med handledning av erfaren kock. | Bakom Lilla Saluhallen |
16.00-18.00 | Matvandring Stefan Grynge guidar dig mellan de fyra Skövderestaurangerna Hållbar, Den lilla krogen, Mummel och Libanon Meze. På varje stopp äter du gott och lär dig mer om det du äter. | Skövde centrum, samling på Restaurang Hållbar |
17.00-18.00 | Vinprovning och tilltugg med Triplus Vinhandel | Teaterfoajén, Skövde Kulturhus |
18.00 | Edible Country Boulognerskogen – En annorlunda matupplevelse | Boulognerskogen |
18.00-19.00 | Al Hughes, Folk Singer songwriter | Stadsteatern, Skövde Kulturhus |
20.00-21.00 | Seasons of Fall | Stadsteatern, Skövde Kulturhus |
Torsdag 26 augusti
Tid | Vad | Plats |
10.00-18.00 | Farmer´s market Hitta lokala råvaror till middagen. | Lilla Saluhallen |
15.00-18.00 | Barnens matdagar med levande tipspromenad, scoutläger, gör din drömglass, trolleri och mycket mer. | Avgränsat område i Kyrkparken |
16.00-18.00 | Fire & food Laga en egen måltid över öppen eld med handledning av erfaren kock. | Bakom Lilla Saluhallen |
16.00-18.00 | Matvandring Stefan Grynge guidar dig mellan de fyra Skövderestaurangerna Hållbar, Den lilla krogen, Mummel och Libanon Meze. På varje stopp äter du gott och lär dig mer om det du äter. | Skövde centrum, samling på Restaurang Hållbar |
17.00-18.00 | Vinprovning och tilltugg med Triplus Vinhandel | Teaterfoajén |
18.00 | Edible Country Boulognerskogen – En annorlunda matupplevelse | Boulognerskogen |
20.00-21.00 | Marcus Wilsson och Kulturkollektivet | Stadsteatern |
Fredag 27 augusti
Tid | Vad | Plats |
10.00-18.00 | Farmer´s marketNjut av utbudet i Lilla Saluhallen och botanisera bland gästproducenter på saluhallens baksida. | Lilla Saluhallen |
15.00-17.00 | Matvandring Stefan Grynge guidar dig mellan de fyra Skövderestaurangerna Hållbar, Den lilla krogen, Mummel och Libanon Meze. På varje stopp äter du gott och lär dig mer om det du äter. | Skövde centrum, samling på Restaurang Hållbar |
15.00-18.00 | Barnens matdagar med levande tipspromenad, scoutläger, gör din drömglass, kockskola, trolleri och mycket mer. | Avgränsat område i Kyrkparken |
15.00-18.00 | Kockskola för barn mellan 6 och 12 år – Anmälan krävs. | Barnens matdagar, Kyrkparken |
16.00-17.00 | Dryckesprovning ”Ett samtal mellan Bramleys och Lisa Lemke kring förädling samt provning av deras produkter Spillsoda och alkoholfria viner” | Teaterfoajén |
16.00-18.00 | Fire & food Laga en egen måltid över öppen eld med handledning av erfaren kock. | Bakom Lilla Saluhallen |
18.00 | Edible Country Boulognerskogen – En annorlunda matupplevelse | Boulognerskogen |
18.00-19.00 | Matstafett – 3 kockar lagar en meny, där kock 1 börjar utan att de andra vet vad hen planerar och sedan efter 20 min tar nummer 2 vid osv. | Stadsteatern |
20.00-21.00 | Browsing Collection | Inställd* |
20.00 | Hålligång på Bakgår´n med Johanna Beijbom och Tommie Pettersson | Nöjesarenan |
21.00-22.00 | Rockabilly Fabulous | Stadsteatern |
Lördag 28 augusti
Tid | Vad | Plats |
10.00-18.00 | Farmer´s market Njut av utbudet i Lilla Saluhallen och botanisera bland gästproducenter på saluhallens baksida. | Lilla Saluhallen |
11.00-15.00 | Kockskola för barn mellan 6 och 12 år – Anmälan krävs. | Barnens matdagar, Kyrkparken |
11.00-18.00 | Barnens matdagar med levande tipspromenad, scoutläger, gör din drömglass, kockskola, trolleri och mycket mer. | Avgränsat område i Kyrkparken |
15.00-16.00 | Jazzoo – Interaktiv barnshow | Stadsteatern |
15.00-17.00 | Matvandring Stefan Grynge guidar dig mellan de fyra Skövderestaurangerna Hållbar, Den lilla krogen, Mummel och Libanon Meze. På varje stopp äter du gott och lär dig mer om det du äter. | Skövde centrum, samling på Restaurang Hållbar |
16.00-17.00 | Ostprovning och föreläsning ”Ett samtal mellan Almnäs och Lisa Lemke kring ost och dess roll i en levande landbyggd samt provning av deras ostar” | Teaterfoajén |
16.00-18.00 | Fire & food Laga en egen måltid över öppen eld med handledning av erfaren kock. | Bakom Lilla Saluhallen |
18.00 | Edible Country Boulognerskogen – En annorlunda matupplevelse | Boulognerskogen |
18.00-19.00 | The Parity Complex | Inställd* |
19.00-20.00 | Oddjobb – modern jazz | Stadsteatern |
20.00 | Hålligång på Bakgår´n med Lasse Lee | Nöjesarenan |
20.00-21.00 | Mockingbird Hillbillies | Restaurang Sällskapet |