Den 22 december kommer det sändas en lokal uppesittarkväll i Skövde. Julvärden Mikael Wendt får leda kvällen som fylls med aktiviteter och sällskap av olika gäster.
Det kommer att bli rimstuga (live) i studion och musikunderhållning av bland annat Arkivet, Johan och Erika Wendt samt Johanna Beijbom. Tittarna kan chatta direkt med julvärden via en livechat och det går rykten om att tomten kanske hinner titta in i studion.
– Vi har tänkt oss en klassisk uppesittarkväll med lokal prägel och har satt ihop ett innehåll som vi hoppas kommer tilltala en bred målgrupp, säger producenten Henrik Berggren.
Det blir även inslag av mat under kvällen i form av matlagningstips från studion. Vill man duka upp sin egen jultallrik framför TV:n så är det hela åtta olika restauranger som erbjuder take away kopplat till kvällens tema. Restaurangerna är: Restaurang Hållbar, Libanon Meze & Bar, Restaurang Haket, Pinchos, Mattias Mat, Lilla krogen, Restaurang Sällskapet och Nöjesarenan.
– Vi känner att vi vill bjuda Skövdeborna på lokalt julmys inför den här annorlunda julen där många kommer vara mer ensamma än vanligt. Nu hoppas vi att många kommer att titta på och uppskatta sändningen, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på medarrangerande Next Skövde.
Ett samarbete mellan många aktörer gör det möjligt
Uppesittarkvällen sänds via Öppna kanalen och Next Skövdes Youtube-kanal. Arrangemanget är ett samarbete mellan Skövde Energi, Skövde kommun, Next Skövde, SLA och Henrik Berggren Produktion.
-Det här året har varit mycket speciellt och inneburit stora prövningar för oss alla. Många har det riktigt tufft och vi vill bidra på de sätt vi kan för att ändå skapa lite julstämning och gemenskap för alla i Skövde. Det här är ett sätt för oss att visa omtanke om staden och alla som bor här. Under kvällen kommer det dyka upp en lite hälsning från oss alla på Skövde Energi, berättar Åsa Holmqvist Ekman från Skövde Energi lite hemlighetsfullt.
Hur har samarbetet gått till för att få ihop en sån här produktion?
-Det började med ett spånmöte mellan Restaurang Hållbar och näringslivschefen i början av november som skickade idén vidare till oss. Efter samtal med Skövde kommun och Skövde Energi såg vi att detta var möjligt och kontaktade då Henrik Berggren för att undersöka om detta var genomförbart, berättar Micael Worbin, från Next Skövde.
Sändningen startar kl 19.00.