Redan på torsdagen rivstartar Matfestivalen med en busstur.
Då blir det möjlighet att åka med på en bussresa till tre matproducenter i Skövdetrakten. Producenterna kommer att presentera sin verksamhet och det blir möjlighet till provsmakning och inköp.
Under en rundtur på fyra timmar går bussen till Almnäs Bruk utanför Hjo, Gula paviljongen i Hjo och Lilla Spännefalla gård utanför Tibro. På samtliga platser blir det presentation av verksamheterna, provsmakning och möjligheter till inköp. Med på bussen som guider är Mattias Hägg från Mattias Mat och Cecilia Faktus från Lokalproducerat i Väst. Mattias har även med sig lunch som serveras någonstans utmed vägen.
Det är ett första steg i riktning mot att förlänga Matfestivalen till en hel matvecka. Det är Next Skövde som i samarbete med Forellenresor och Lokalproducerat i Väst arrangerar Matresan.
– En viktig del i Matfestivalen är att ge utrymme för de lokala producenterna. Det gör vi i Saluhallen och många av restaurangerna använder lokala råvaror till sina menyer. Men nu tar vi ytterligare ett steg och ger också möjlighet till att besöka några producenter på hemmaplan, säger Micael Worbin på Next Skövde.