Högstadieelever i Skaraborg fick en utmaning att ta fram en ny smak på pirogen Gorby från Dafgårds. Nu ska de visa upp resultatet.
Det var för läsåret 2023-24 som högstadieelever runt om i Skaraborg fick i uppdrag av Ung Företagsamhet Skaraborg och Dafgårds att komma på en helt ny smak på Dafgårds klassiska pirog Gorby.
Under hösten har högstadieelever från Skara, Skövde och Lidköping jobbat med utmaningen och nu är det dags att visa upp resultatet.
Bakgrund
Det här är andra året som UF och Dafgårds går samman kring en utmaning i grundskolan. För ett par år sedan lät man 5:or i Götene ta fram ett nytt vegetariskt mellanmål. Nu riktar man istället in sig på högstadiet.
I uppdraget ingår att ta fram en ny smak som är god, nytänkande och kostnadseffektiv att producera. Därmed har arbetet kunnat kopplats till flera olika skolämnen som hemkunskap och matte.
Visar upp resultatet
Imorgon är det dags att visa upp resultatet. Det sker genom UF Skaraborgs digitala utställning där elevernas bidrag visas upp.
Själva tävlingsbidraget är ett recept, men därutöver är presentationen viktig. En jury från Dafgårds kommer därefter gå igenom bidragen och däribland kora en vinnare som ställs ut på UF-mässan i Lidköping 22 mars.
Utställningen kan ses via UF Skaraborgs hemsida. Deltar gör elever från Dalängskolan i Lidköping, Eriksdalskolan i Skövde och Viktoriaskolan i Skara.