Lidköpingsföretaget Fazer Bageri har genomfört produktionsförändringar som resulterat i uppsägningar.
Sex anställda har fått lämna sina jobb, och förändringar i schemaläggning har lett till färre arbetstimmar för vissa anställda.
– Vi har tyvärr behövt avsluta sex anställningar. Från företagets sida stödjer vi dem vars anställning upphör bland annat genom att anmäla berörda till trygghetsfonden TSL, förklarar Jörgen Sköld, supply director på Fazer Bageri till tidningen NLT.
Syftet med förändringarna är att effektivisera produktionen och stärka konkurrenskraften.
– Syftet är att skapa bättre förutsättningar att producera effektivare och efter behov, säger Sköld.
I november förra året arbetade 166 personer på bageriet, en siffra som har varit relativt konstant under de senaste åren, enligt NLT. Vid den tidpunkten kommenterade Jörgen Sköld lågkonjunkturens påverkan på verksamheten:
– Egentligen inte så mycket, vi är ganska stabila. Bröd är ju en basvara mer än lyxkonsumtion, äta måste man ju, och bröd ger mycket mat för pengarna.