Under vecka 42 kan du unna dig vardagslyx för då är det restaurangveckan i Skövde som ger dig möjligheten att upptäcka nya restauranger eller äta billigare på ditt favoritställe.
Under vecka 42 mellan den 14 – 18 oktober 2019 blir det både enkelt och prisvärt att smaka på vad Skövdes restauranger har skapat. De åtta medverkande restaurangerna erbjuder en slagkraftig tvårättersmeny för endast 250 kr.
Helénsgården ny aktör i år
En nyhet är att Helénsgården är nya som deltagare i restaurangveckan i år.
-Det är förstås jättekul och vi ser fram mot att få äta även där, säger Maria Leo, centrumledare för Skövde city.
Möjlighet att prova flera skövderestauranger för en billig peng
Vad är styrkan med restaurangveckan från besökarens perspektiv?
-Det är att gästerna får en möjlighet att prova fler restauranger för en billig peng, säger Eddy Lundqvist som driver Den lilla krogen.
Vad är det som gör att du förutom att driva en egen restaurang även orkar vara delaktig i att arrangera en restaurangvecka?
-Jag tycket det är roligt att de centrala restaurangerna gör något ihop för att dra ut människor från sina hyddor ? , avslutar Eddy Lundqvist.
Den lilla krogen
Förrätt
Hummersoppa serveras med kålrabbi, gurka, dillolja och skott från Nordamark.
Varmrätt
Den lilla krogens lammkorv serveras med pumpakräm, picklade rapsfrön från Skeby, lammsky, syrad kål från Mariestad, friterad potatis och rökt äpple.
Helénsgården
Förrätt
Kantarellsoppa med svamp från Vallebygden, serveras med Helensgårdens hembakta bröd
Varmrätt
Biffstek serveras med rödvinssås, karamelliserad lök och klyftpotatis.
Pitcher’s
Alternativ 1 – Förrätt
Klassisk räkcocktail med grillat bröd.
Varmrätt
Biff väring med potatisgratäng serveras med väringsås samt sellerisallad.
Vegetariskt
Alternativ 2 – Förrätt
Halloumisallad.
Varmrätt
Krämig kantarellrisotto, toppad med västerbottenost.
Restaurang Sällskapet
Förrätt
Friterad chévreost/ Alt. Rostad palsternacka, krispig kål, picklad svamp och honungs balsamico.
Varmrätt
Vildandsbröst med confiterad och sotad vildsvinssida / Alt. Picklad pumpa, jordärtskockspuré, viltsky med champagne, syrligt äpple samt
rosmaringelé.
Riviera Restaurang och Grillhouse
Förrätt
Toast Skagen på hand skalade räkor.
Varmrätt
Black & White med oxfile och fläskfile från Skövde slakteri serveras med bearnaisesås och rödvinssås.
Rådhuscaféet
Varmrätt
Pestopanerad kyckling filé med ungsrostade rotfrukter serveras med kall örtsås på dijon, citron och persilja.
Dessert
Rådhusets varma bärpaj med vaniljsås samt valfri kaffe ur vår espressomeny.
Scandic Hotell Billingen
Förrätt
Hummersoppa med aioli & vitlöksbröd.
Varmrätt
Grillad entrecôte med chilibearnaise & sötpotatispommes.
The Bishops Arms
Förrätt
Gräddstuvade kantareller serveras på smörstekt brioche med almenäs ost råhyvlat päron och svarta vinbär, toppas med vattenkrasse / Alt. Hummersoppa med kräftor, lättpicklad brysselkål och pumpa.
Varmrätt
Bishops egna grynkorv serveras med potatispuré, lingon, ärtor och senapssås / Alt. Nattbakat högrev i smördeg serveras med pumpa på tre vis, kantareller, svarta vinbär och skysås.
Ett tips är att boka bord i förväg, här hittar du alla eventuella uppdateringar och kontaktuppgifter till restaurangerna som medverkar i restaurangveckan.