Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige. Denna veckan serveras en helstekt och rimmad fläsksida.
Helstekt ingefära- och rosmarinstekt rimmad fläsksida med rotfrukter och mandelpotatis i buljong
Dela ca 500 g fläsksida på längden. Krydda med rosmarin och ingefära. Stek den rimmade fläsksidan på lökbädd med lite buljong på botten i ca 2 timmar i 175 gradig ugn.
Ta ut steken och slå på ca 8-10 dl uppkokt buljong och 600 g delad mandelpotatis, 200 g skurna morötter, 100 g finskuren gulbeta 50 g skivad palsternacka 50 g tärnad rotselleri. Krydda med grovmalen svartpeppar, rosmarin och ingefära. Det behövs troligen inte något salt.
Bräsera ytterligare 30-40 minuter. Rör om då och då.
Skiva upp fläsksteken och servera i djup tallrik på potatis- och rotsaksbädd i buljong. Smaklig måltid!
Fler recept från Stefan Grynge
Flankstek med purésås och potatisgratäng
Stefan Grynges potatissallad
Vegansk förrättstallrik
Stefan Grynges morotssoppa
Kokta höns med curry på Stefan Grynges vis
Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush
Sashimi i kuber
Vem är Stefan Grynge?
Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han med sig av ett utvalt recept för Skövde city news läsare varje vecka. Följ Stefan Grynge på instagram här.
Använd gärna delningsknapparna nedan för att sända länken till receptet till dig själv eller en vän.