Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige. Denna veckan serveras en potatissallad -perfekt till grillsäsongen.
Vad har du valt för gott recept idag?
-Här presenterar jag en annorlunda potatissallad med kallrökt kött. I det här fallet har jag valt getrygg, men det funkar med nästan allt kallskuret. Receptet är för två portioner.
Stefan Grynge
Recept på brynt ägg- och potatissallad
300 gram kokt finskuren potatis
½ hg smör
1 tsk strösocker
2 kokta ägg (5 min)
100 g crèmefraiche
100 g färskost
½ finhackad lök
3 msk dijonsenap
1 tsk finhackad koriander
grovmald svartpeppar
salt
Bryn sockret försiktigt i smöret och tillsätt potatisen och löken och bryn ordentligt. Låt kallna. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt ca 1 timma.
Fler recept från Stefan Grynge
Vegansk förrättstallrik
Stefan Grynges morotssoppa
Kokta höns med curry på mitt vis
Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush
Sashimi i kuber
Fakta: Vem är Stefan Grynge?
Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att bland annat konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han ett utvalt recept med Skövde city news varje vecka.