Senast mässan genomfördes var 1995, men i helgen var det dags igen för ostälskare att prata om ost, mat och dryck under tre dagar.
Arrangörerna av mässan är Skara Kommun tillsammans med samarbetspartners: Filip Larsson och Sara Runsten från Stekosterian, Jonas Persson från ICA Munken, Amanda Jansson och Anders Jansson som är mjölkbönder och driver Noltorps Lantbrukeri, samt Marita Andersson och Lena Ellvig från Jula Hotell & Konferens, är med i Styrgruppen tillsammans med Camilla Helander och Peter Gustavsson från Skara Kommun.
Besökarna har fått tillgång till ett 4.000 kvm stort mässområde i Vilanhallen med ett mässtält utanför. Arrangemanget har enligt arrangörerna varit corona-anpassat och man har därför valt att begränsa deltagarantalet till 1.500 biljetter per dag.
Program för söndagen
11.00 Matlagning live med David Ly Bayard och Andreas Ljung
12.00 Matlagning live med Ole Magnus Aamdal Jula Hotells köksmästare och Andreas Ljung
13.00 Ostpodden. Johan Rudh och ”Lester” intervjuar olika aktörer som är på plats
15.00 Ostpodden. Johan Rudh och ”Lester” intervjuar olika aktörer som är på plats
16.00 Matlagning live med David Ly Bayard och Andreas Ljung