Sista helgen i augusti brukar Matfestivalen i Skövde äga rum. Den kan av förklarliga skäl inte genomföras, men ersätts av Skövde Matdagar den 25-28 augusti.
Det blir många olika mataktiviteter på totalt sju olika platser och vid olika tidpunkter. De flesta av aktiviteterna kommer att kräva förbokning eller ha ett begränsat antal platser.
– Vi förstod i ett tidigt läge att det inte skulle vara möjligt att genomföra en matfestival i år heller. Men mat är ändå ett givet tema för oss i Skövde så vi har satt ihop ett programinnehåll som fungerar med restriktioner och hoppas verkligen att vi kommer få tillstånd att genomföra detta, säger Micael Worbin i ett pressmeddelande, evenemangsansvarig på Next Skövde.
Huvuddelarna i Skövde Matdagar är:
- Guidade matvandringar mellan Hållbar, Den lilla krogen, Libanon Mexe och Mummel
- Bondens marknad i samarbete med Lilla Saluhallen
- Barnområde i kyrkparkens södra del med bl.a. kockskola och möjlighet att dekorera sin egen cupcake
- Utflykter till lokala matproducenter
- Edible table – pop-up-restaurang I Boulogner med kockar från Hållbar och Norrqvarn som serverar det bästa Skaraborg har att erbjuda i utomhustappning
- Fire & Food – guidad utomhusmatlagning med lokala råvaror
- Kulturhuset – ett annorlunda scenprogram som varvar mataktiviteter med musik av lokala artister
- Kommunen 50 år – Skövde kommun firar 50 år med att ge ut en digital kokbok och ha temavecka i kommunens kök